Tegenwoordig kiezen steeds meer huis- en winkeleigenaren ervoor om hun geliefde woning of winkel te voorzien van camerabewaking. Dit is een slimme zet, gezien het feit dat er jaarlijks nog altijd veel dieven actief zijn. Door degelijke camerasystemen in je woning of bedrijfspand te installeren ben je inbrekers een stap voor. Nu wordt er vaak gevraagd naar draadloze camerabewaking. Dit lijkt ideaal, maar werkt het wel? Of is het toch echt te mooi om waar te zijn? 

De voordelen van draadloze camerabewaking

Draadloze camerabewaking kent enkele voordelen. Zo kan het een oplossing voor je zijn wanneer er op de gewenste locatie geen verbindingsmogelijkheid naar de recorder, maar wél een stopcontact is. Een dergelijke camerabewaking kan dan aan je wensen voldoen. Een groot voordeel van draadloze camerabewaking is uiteraard het feit dat kabels vrijwel overbodig zijn. Daarnaast is draadloze camerabewaking eenvoudig en snel te installeren. Vaak is het ook nog eens goedkoper dan de bekabelde variant. Bovendien kun je, als je camerabewaking draadloos is, de beelden die gemaakt zijn overal bekijken. Denk hierbij aan je smartphone, iPad of laptop. Zelfs op vakantie kun je je woning of winkel controleren!

De wetgeving omtrent draadloze camerabewaking

Je vraagt je misschien af, of het is toegestaan om zomaar beveiligingscamera’s te plaatsen waar je maar wilt. Aan het plaatsen van camerabewaking zijn wel degelijk enkele regels gebonden. Deze gelden zowel voor bekabelde als voor draadloze camerabewaking. Zo ben je als huis- of winkeleigenaar verplicht om een pictogram te plaatsen waarmee wordt aangegeven dat er camerabeveiliging is geplaatst. Daarnaast mag je als particulier absoluut geen beveiligingscamera’s op openbare plaatsen installeren. Ben je een winkeleigenaar? Dan mag je camerabewaking installeren om je personeel en eigendommen te beschermen. Hierbij mag de privacy van de klant niet worden geschonden. 

De draadloze camerabewaking van Forza Camerabewaking

De beveiligingscamera’s in het assortiment van Forza Camerabewaking zijn afkomstig van het merk Dahua. Dahua is een van de grootste videobeveiligingsleveranciers ter wereld. De IP-camera’s van Dahua bieden camerabewaking die draadloos is. Deze draadloze camerabewaking is zowel voor binnen en buiten geschikt. Zo kun je de camera bijvoorbeeld gebruiken om de oprit voor je huis te beveiligen, of een bepaalde ruimte in je winkel. Deze camera’s van Dahua hebben enkel een stroomaansluiting nodig en een beschikbaar wifinetwerk. Bij Forza Camerabewaking vind je een ruim assortiment aan IP-beveiligingscamera’s van Dahua. Denk hierbij aan bullet, eyeball, zoom, dome en PTZ-camera’s. 

De service van Forza Camerabewaking

Bij Forza Camerabewaking ben je dus aan het juiste adres voor camerabewaking die draadloos werkt. Naast een mooi assortiment aan professionele Dahua camera’s, speelt service ook een belangrijke rol. Ben je zelf niet zo handig? Of heb je simpelweg geen verstand van het installeren van beveiligingscamera’s? Dan ben je bij ons in goede handen. Ervaren monteurs nemen het werk graag van je over. Ze kunnen je professionele camerabewaking zowel monteren als volledig installeren. Zo is je woning of bedrijfspand direct veilig! Heb je vragen over draadloze camerabewaking? Bel ons op 085-0021353 of stuur ons een berichtje via WhatsApp. Wij beantwoorden jouw vragen graag.