Camera monteren

Een camera monteren voor camerabewaking: hoe doe je dat?

Een camera monteren omdat je eindelijk rustig wilt kunnen slapen of gewoon wilt kunnen zien wat er bij de voordeur gebeurt terwijl je op de bank zit. Het is een keuze die steeds meer mensen maken, omdat we graag willen dat onze bezittingen ook daadwerkelijk onze bezittingen blijven. Maar even een camera monteren is lang niet zo makkelijk als de meeste mensen denken. Kun je zelf een beveiligingscamera monteren of is dit iets dat je altijd over moet laten aan de experts?

Kan ik zelf een beveiligingscamera monteren?

Ja. Wanneer je een beetje technische kennis hebt, inclusief het gereedschap en de tijd om rustig aan het werk te gaan, dan kun je zelf een beveiligingscamera ophangen. Alle systemen worden geleverd inclusief een handleiding. Er zijn tal van dingen waar je op moet letten, maar met de juiste informatie kom je een flink eind.

Toch wordt vaak aangeraden om het monteren van nieuwe beveiligingscamera’s uit te besteden aan professionals. Dit heeft een aantal redenen. Zo is een gemiddeld systeem niet goedkoop en wil je de camera’s niet beschadigen tijdens de montage. Ook is de werking van het systeem volledig afhankelijk van de montage. Wanneer de camera’s op de verkeerde plek opgehangen worden of niet goed worden aangesloten, kun je het effect van de camerabeveiliging vergeten.

Bij ons kies je helemaal zelf wat je wilt. Je kunt ervoor kiezen om de camera’s zelf te monteren, wanneer je zeker weet dat je dit tot een goed resultaat kunt brengen. Heb je hier de tijd of de kennis niet voor, dan kun je de montage van de camera’s ook gewoon aan ons uitbesteden. We voorzien je graag van een vrijblijvende offerte met de kosten van het camerasysteem plus de montage, zodat je precies weet waar je aan toe bent wanneer je voor deze optie kiest.

En als ik de systemen zelf wil monteren?

Ook dan helpen we je graag verder op deze pagina. Begin altijd bij de handleiding en de manier waarop de camera werkt. Er zijn veel verschillende soorten camera’s die allemaal een specifieke werking hebben. Hier moet je rekening mee houden bij de montage. Een binnencamera moet bijvoorbeeld altijd binnen hangen en een infraroodcamera mag nooit tegenover een ruit hangen, omdat deze dan zijn eigen signaal gaat storen. En een IP-camera monteren? Dat moet in de buurt van de router, omdat deze een sterk signaal nodig heeft om te kunnen werken.

Andere punten waar je op moet letten, is de plek waar de camera gemonteerd wordt met het oog op vandalisme. De ideale hoogte is namelijk rond de 1,65 meter. Dat is een plek waar veel mensen makkelijk bij kunnen. Daarom is het verstandig om deze hoogte aan te houden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de camera buiten handbereik gemonteerd wordt. Let er wel op dat deze ideale hoogte niet voor alle systemen geldt.

Tip: hang een camera niet te hoog op. De bovenkant van een pet, muts of toupetje zijn niet geschikt voor gezichtsherkenningssoftware. Een gezicht daarentegen wel.

Meer informatie over camera’s monteren

Heb je een bepaald camerasysteem in gedachten en wil je weten of je dit systeem zelf kunt monteren? Of wil je weten wat de prijs van een van de systemen inclusief montage door een professionele monteur is? Dan raden we je aan om contact met ons op te nemen. Via de WhatsAppbutton op de website kun je ons direct een bericht sturen. Ook kun je gebruikmaken van het contactformulier op de website. Bij een camera monteren voor beveiliging gok je nooit: zorg er altijd voor dat het systeem optimaal in staat is om voor jou aan het werk te gaan!