Het is tegenwoordig helemaal in: een draadloos alarmsysteem. Veel mensen die nog een oud alarmsysteem hebben vervangen deze voor een draadloos systeem. Mensen die voor het eerst een alarmsysteem aanschaffen hebben vaak ook de voorkeur naar een draadloos systeem. Benieuwd waarom een draadloos alarmsysteem zo een aantrekkelijke keus is? In ons blog zal je ongetwijfeld het antwoord daarop vinden. Wij informeren je over alle voordelen.

Voordelen draadloos alarmsysteem

De naam zegt het al: voor een draadloos alarmsysteem is geen bedrading nodig. Geen kabels meer voor je alarm door jouw woning of bedrijf en geen hoge installatiekosten voor alle installatiewerkzaamheden. Een draadloos alarmsysteem werkt namelijk op batterijen. De batterijen gaan ongeveer 3 jaar mee. Je wordt van te voren gewaarschuwd wanneer de batterij opraakt, zodat je niet voor verassingen staat en in veiligheid blijft.
Daarnaast is een uitbreiding van het systeem erg makkelijk. Denk daarbij aan het toevoegen van detectoren, bewakingscamera’s, enzovoorts.En mocht je verhuizen: dan is het systeem erg makkelijk te verplaatsen. Altijd mooi meegenomen natuurlijk!