Je bedrijf of woning beveiligen met behulp van een camera kan op meerdere manieren. Er zijn verschillende camera’s, uit verschillende prijsklasse. Wat voor type beveiligingscamera je kiest, is geheel afhankelijk van het budget, het doel en je eigen voorkeur. Camerabeveiliging is onder te verdelen in 6 type camera’s. 

Dummy camera

Een dummy camera is geen echte camera. Het nut van een dummy camera is dat het inbrekers kan afschrikken, omdat het zo erg op een echte camera lijkt. Omdat een dummy niet echt is, is dit de goedkoopste optie wat betreft camerabeveiliging

IP camera

Alle IP camera’s hebben full HD beeld. Ideaal voor de mensen die gedetailleerde beelden willen zien. De beelden kunnen ook in Cloud worden opgeslagen. Dit is de enige type camera waarbij dat mogelijk is. Dankzij deze mogelijkheid, kan je de beelden ook bekijken vanuit je smartphone, laptop, of tablet. Zolang er maar internet aanwezig is. Dat maakt deze camera een netwerkcamera.

Draadloze camera

De naam zegt het al. Deze camera werkt op batterijen en is draadloos. Er komen dus geen draden bij kijken. Een voordeel van een camera op batterijen, is dat deze blijft ook blijft werken wanneer de stroom in het huis uitvalt. De camera is daar namelijk niet afhankelijk van. Het nadeel van dit soort type camera’s voel je vast al aankomen: de batterijen moeten regelmatig worden vervangen.

Analoge camera

Een analoge camera is ideaal als je opzoek bent naar een betrouwbare camera die betaalbaar is. Het beeldkwaliteit is wat minder goed, wat het dus betaalbaar maakt. Voor beter kwaliteit betaal je meer geld. Een voorbeeld van zo’n kwalitatieve camera is een IP camera.

Dome camera

Een dome camera is het minst zichtbaar in vergelijking tot de andere camera’s. Deze camera zit namelijk in een bol en is niet in staat te draaien of in te zoomen tijdens een opname. Tijdens de montage moet er dus één perfect punt gekozen worden, waar de camera op gericht gaat zijn.

Infrarood camera

Het nut van infrarood is dat de beelden in de avond nog net zo goed blijven als overdag. Steeds meer camera’s op de markt hebben een infrarood functie. Maar niet elke camera heeft deze functie. Als je een wat oudere camera hebt, kan het zo zijn dat deze nog geen infrarood functie heeft. Mocht je de camera in zo een geval juist s ’avonds het hardst nodig hebben, dan is het een slim idee om een infrarood camera aan te schaffen.