AJAX

OS Malevich 2.7: SIA-ondersteuning, nieuwe functies van Hub Plus en nog meer betrouwbaarheid

Malevich 2.7

OS Malevich 2.7 is de volgende stap in de evolutie van Ajax. De nieuwe firmwareversie verhoogt de beveiligingsmogelijkheden van de beveiligingssystemen en voegt handige functies toe waarnaar Ajax-eigenaren en beveiligingsbedrijven hebben gevraagd.

Nieuwe updat voor het Ajax alarm

SIA-protocol om verbinding te maken met de CMS

Hub en Hub Plus met bijgewerkte OS Malevich 2.7 kunnen via het SIA-protocol alarmen verzenden naar de centrale meldkamer. Ondersteuning van dit communicatieprotocol zorgt ervoor dat Ajax compatibel is met de monitoringconsoles die de meeste beveiligings- en servicebedrijven in West-Europa gebruiken. Miljoenen mensen krijgen dus de kans om hun huizen en eigendommen te beschermen met behulp van professionele beveiligingssystemen van Ajax.

Meldingen worden direct verzonden, voorbijgaand aan de Ajax-cloud. In tegenstelling tot Contact ID, vereist dit protocol niet dat de Ajax Translator-software berichten decodeert en converteert naar een formaat leesbaar door de beveiligingsconsole-software. Bij gebruik van SIA kan AES-128-codering worden geactiveerd om de gegevens die volledig naar de console worden gezonden, te beveiligen. Het type protocol wordt geselecteerd, afhankelijk van de hardwarespecificaties van het beveiligingsbedrijf door de beveiligingsconsole-technicus bij het instellen van een directe verbinding met de beveiligingsconsole.

Meer systeemgebruikers

Na installatie van de nieuwste versie van de hubfirmware kunnen de eigenaren van Hub Plus maximaal 99 systeemgebruikers toevoegen, waardoor het toegangscontrolesysteem bij het bedrijf of op kantoor wordt georganiseerd. Net als in de vorige versie, kunnen de eigenaren nog steeds de toegang van gebruikers tot bepaalde groepen of videostreaming van camera’s beperken, de alarmknop uitschakelen, bepaalde soorten meldingen instellen of deze volledig uitschakelen. Het aantal Hub-gebruikers blijft hetzelfde: maximaal 50 accounts.

Ajax APP

Meer camera’s

Met de release van OS Malevich 2.7 voor Hub Plus, kunt u een volledig videobewakingssysteem implementeren, aangezien het aantal camera’s dat op het systeem is aangesloten, van 10 tot 50 zal toenemen. Maar zelfs deze limiet kan worden verhoogd door Dahua videorecorders te integreren in het systeem. In dit geval hangt het aantal streams af van de specificaties van de aangesloten videobewakingsapparatuur.

Ajax APP

👉 Dahua-camera’s verbinden met Ajax in 30 seconden

Een nieuwe logica in geval van verbindingsverlies met de server

De Ajax Cloud-service activeert het alarm wanneer de verbinding met de hub verloren gaat. De alarmmelding wordt verzonden wanneer de hub de link op alle kanalen verliest: Ethernet, GSM 2G / 3G en Wi-Fi. Gebruikers en het beveiligingsbedrijf moeten op de hoogte zijn van het incident, omdat dit kan betekenen dat de indringer het beveiligingssysteem heeft gesaboteerd.

Waar het eerder een reguliere melding was, ontvangen de systeemeigenaar en alle gebruikers die erop zijn aangesloten nu een melding in een sms of een pushmelding vergezeld van een sirenegeluid. In de evenementenfeed in de Ajax-beveiligingssysteem-app wordt deze waarschuwing rood gemarkeerd.

Ajax APP
Kleine verbeteringen

Persoonlijke sleutelhanger

Met OS Malevich 2.7 is het nu mogelijk om een ​​SpaceControl-eigenaar toe te wijzen zonder de Groepsmodus in te schakelen. In de gebeurtenissenfeed worden acties die zijn uitgevoerd met de sleutelhanger weergegeven samen met de gebruikersnaam.

Bewegingsaanduiding MotionProtect Outdoor

Nu wordt de verbinding / ontkoppeling van de externe voeding van MotionProtect Outdoor weergegeven in de feed voor meldingen. Gebruikers ontvangen ook sms-berichten en pushmeldingen over deze evenementen.